Αγαπητοί φίλοι της κλασικής μουσικής,

Ο Βόλος έχει μια πλούσια καλλιτεχνική παράδοση, μεγάλο μέρος της οποίας οφείλεται στο ιστορικό σωματείο "Φιλότεχνοι Βόλου", που είχε φιλοξενήσει κατά καιρούς τα μεγαλύτερα ονόματα του 20ού αιώνα. Η παράδοση αυτή συνεχίζεται σήμερα με τις δύο ορχήστρες (Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου και Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Βόλου), το Δημοτικό Ωδείο, το Μουσικό Σχολείο, και τις πολλές χορωδίες όλων των ειδών.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να εξαντλήσει μέσα από ένα πολύπτυχο φάσμα συναυλιών πολλούς από τους τομείς της κλασικής μουσικής. Όλες οι συναυλίες θα ηχογραφηθούν και θα βιντεοσκοπηθούν δωρεάν, και θα διανεμηθούν στους καλλιτέχνες σε CD και βιντεοκασέτες VHS Pal. Η διεύθυνση του Φεστιβάλ θα παρέχει δωρεάν την παγκοσμίως διάσημη ελληνική φιλοξενία σε όλους τους συμμετέχοντες.

Είναι σίγουρο ότι το Φεστιβάλ θα προσφέρει μια εμπειρία ζωής για τους συμμετέχοντες, τόσο από την άποψη της επαφής τους με τον πολιτισμό και τη φύση της Ελλάδας, όσο και από την άποψη της διοργάνωσης συναυλιών στον ίδιο χώρο (Λέσχη Βόλου-Εξωραϊστική) όπου έχουν ερμηνεύσει στο παρελθόν οι Πάουλ Μπαντούρα-Σκόντα, Ενρίκο Μαϊνάρντι, Κουαρτέτο Σμέτανα, Ρουτζιέρο Ρίτσι, Αντρέ Ναβάρα, Τζούλιους Κάτσεν, Ρομπέρτο Σίντον, Τζίνα Μπαχάουερ κ.α.

Το Φεστιβάλ θα διαφημιστεί ευρέως από τα ΜΜΕ, τηλεόραση, ραδιόφωνο και θα υπάρχει η δυνατότητα για τους συμμετέχοντες να δίνουν καθημερινά συνεντεύξεις στα ΜΜΕ παρουσιάζοντας έτσι καλύτερα το έργο τους. Εξάλλου, μεγάλη προβολή θα παρέχεται και από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, η οποία ήδη έχει γίνει γνωστή σε πολλές χώρες του κόσμου.

Σας καλωσορίζουμε στον πανέμορφο Βόλο και σας ευχόμαστε να απολαύσετε πραγματικά τις συναυλίες του Φεστιβάλ, οι οποίες είναι όλες κορυφαίου επιπέδου.


ΝΤΙΝΟΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Αρχική σελίδα

2000-2001

Διαβάστε τα τελευταία νέα για το Φεστιβάλ2001-2002

Επικοινωνία

Διευθυντής

Συνεργάτες

Βόλος

Σύνδεσμοι

 

  Click here for information in English